was successfully added to your cart.

Skördehelg 12-13 september

By 13 augusti, 2015Allmänt
skordehelg

Det är skördetider på frilandet! Vi skördar grönsaker och blommor på frilandet och vi dukar upp till frilandscafé och har smakprov på våra grönsaker och delar med oss av våra favoritrecept.

Äppelutställning, sortbestämning & föredrag
Vi ägnar också helgen åt fruktträden. Vår medarbetare Ann Catrin Thor kommer hålla föredrag i vår äppelallé och visa praktiskt hur man vårdar sina äppelträd. Bengt Persson från Sveriges pomologiska förening hjälper till att sortbestämma dina äpplen, ta med 5 st äpplen av varje sort. Ni är också välkomna att titta på vår äppelutställning som omfattar ett femtiotal olika sorter.

Stockholms biodlarförening
Johan Jarbrant och Lasse Helander från Stockholms biodlarförening kommer finnas på plats båda dagarna. De har med sig ett levande bisamhälle och berättar hur ett samhälle ser ut och är uppbyggt. Vi visar också hur ett bihotell för vår vilda bin enkelt kan byggas. Föreningen säljer också honung.

 

 

Next Post

Join the discussion One Comment

  • […] Slottsträdgården Ulriksdal När: 12-13 september Tid: 10.00–16.00 Plats: Slottsträdgården Ulriksdal Vad: Vi skördar grönsaker och blommor på frilandet och vi dukar upp till frilandscafé och har smakprov på våra grönsaker och delar med oss av våra favoritrecept. Ann Catrin Thor kommer hålla föredrag i vår äppelallé och visa praktiskt hur man vårdar sina äppelträd. Johan Jarbrant och Lasse Helander från Stockholms biodlarförening kommer finnas på plats båda dagarna. Hitta hit: Här Hemsida: Här […]